Al met al een zeer positieve ervaring en een aanrader voor iedere organisatie!

“Vanuit Medisch Spectrum Twente wilden we graag een wensboom realiseren voor zowel medewerkers als patiënten. Via een netwerkrelatie kwamen we in contact met Karin Freriksen van WISH3. Vanaf het eerste begin klikte het en hebben we een enorme wensboom van ruim vijf meter gerealiseerd.

De samenwerking tussen MST en WISH3 verliep goed: alles was tot in de puntjes georganiseerd! Karin is gepassioneerd, creatief en denkt mee in het hele proces. We hebben al vele wensen mogen vervullen variërend van een bloemetje als dank voor alle goede zorgen, tot het realiseren van een laatste herinnering met geliefden voor terminale patiënten. Ook medewerkers hebben de boom gevonden en met regelmaat wordt er waardering naar elkaar uitgesproken of een persoonlijke wens in gehangen voor collega’s die in een moeilijke tijd zitten. De wensboom is een centraal punt geworden in ons ziekenhuis en past 100% in onze overtuiging dat onze patiënten en medewerkers belangrijk zijn en zij gehoord moeten worden.

Al met al een zeer positieve ervaring en een aanrader voor iedere organisatie!

Rianne Ligtenberg, Fondsenwerver Stichting Vrienden van MST 

Een waardevol en plezierig traject

“WISH3 heeft onze missie ‘zorg vanuit het hart’ op een originele wijze in de praktijk gebracht.  De kantoren van BTKzorg werden voorzien van wensbomen; ware kunstwerken die gemaakt zijn door een samenwerking tussen de sociale werkvoorzieningsorganisatie SWB en de Twentse Zorgcentra, Losserhof. Na een ludieke kick-off en onder het toeziend oog van de media gingen we van start.

‘Eigen kracht’ is een belangrijke voorwaarde binnen WISH3.  Medewerkers bedachten dan ook samen hoe ze wensen voor hun cliënten of hun collega’s konden vervullen en voerden dit ook uit.  De teams zijn door dit traject dichter bij elkaar gekomen. Je ervaarde meer collegialiteit en binding.

Er zijn vele kleine en grote wensen vervuld. Van een bloemetje voor een eenzame cliënt die thuis kwam na een lang ziekenhuisbed, een verzorgde dag uit voor een collega en haar gezin die het moeilijk hadden tot aan het vervullen van de wens van een terminale cliënt die nog graag eens een paar dagen naar zee wilde. Alles werd hiervoor uit de kast gehaald. Hartverwarmende resultaten.

Karin liet tijdens dit traject niets aan het toeval over; alles werd tot in de puntjes georganiseerd en gecommuniceerd met stralende mensen en mooie verhalen, ook in de media, tot gevolg.

Kortom, WISH3 is een waardevol en plezierig traject voor iedere organisatie!”

Bert Kolfoort, voormalig directeur/eigenaar BTKzorg

 

Een aanrader voor iedere organisatie!

“Vanaf het eerste moment dat ik over het initiatief van de WISH3 hoorde was ik al enthousiast. Een wensboom op je werk, wie wil dit nou niet? Aan de lunchtafel werd ineens niet meer over werk gesproken maar over wensen van collega’s en welke rol je zelf zou kunnen vervullen om deze wens uit te laten komen. Door alleen al de vraag te stellen ontstonden mooie gesprekken. Karin heeft ons tijdens dit proces van de WISH3 geweldig begeleid, door de juiste vragen te stellen bij de start (wat wil je bereiken, wanneer ben je tevreden). Alle benodigde middelen zoals projectplan, wenskaartjes en digitale uitnodigingen werden aangeleverd. Karin is zeer assertief door mee te denken in het voortraject, door originele manieren te bedenken om mensen warm te maken om mee te doen. Maar ook in de uitvoering van de wensen staat ze klaar voor mogelijke ondersteuning daar waar wenselijk is. Ze bewaakt de kwaliteit en wil het maximale eruit halen. Het proces van de WISH3 was een onvergetelijke herinnering. Van een doodzieke collega te overvallen met een auto vol bloemen en planten om haar tuin en huis op te fleuren, tot een bijeenkomst waar met acht collega’s een bingo werd georganiseerd en pannenkoeken gebakken voor 30 vrijwilligers. Mooie waardevolle momenten! Aanrader voor iedere organisatie!”

Corine Janssen, Adviseur KplusV

 

Ook maatschappelijk impact genereren?

Wilt u ook maatschappelijk impact genereren?