Wensboom Hengelo brengt weer wensen én mensen samen

Burgemeester Sander Schelberg wenste vorig jaar dat hij de cliënten van de welzijnsinstellingen Ambiq, Humanitas Onder Dak, InteraktContour, Aveleijn, JP van den Bent stichting en de Green Room persoonlijk wilde bedanken voor de mooie versieringen van de wensboom in Hengelo. Samen met Robin Geerdink, directeur Coöperatieve Rabobank Centraal Twente en Peter Bebseler, voorzitter van Stichting Centrummanagement Hengelo zouden ze de cliënten deze week helpen met het knutselen van de versieringen voor de nieuwe wensboom die vanaf 10 december weer in Hengelo zal schitteren. Door de aangescherpte coronamaatregelen konden deze bezoeken niet doorgaan. Om de enthousiaste cliënten van deze instellingen toch te bedanken voor al die prachtige creaties, ontvingen ze een persoonlijke videoboodschap samen met een smakelijke verrassing.

Bezoek aan jongeren bij Ambiq ging wel door
“Kunnen we niet, in plaats van knutselen, buiten gaan wandelen met een aantal jongeren” vroeg Hanneke Meints , activiteitenbegeleider van Ambiq. Ambiq biedt onder andere een veilige leefomgeving aan jongeren die door hun beperking of door andere redenen (tijdelijk) niet veilig thuis kunnen wonen. “Ze willen zo graag vertellen welke impact corona op hun leven heeft; ze hebben het nodig gehoord en gezien te worden.” Dit was niet aan dovemansoren gericht en zo hoorden Burgemeester Schelberg, Robin Geerdink, Peter Bebseler en Rob Berkhout al wandelend de ervaringen van Chantal, Kim, Lotte en Marèl.

Mijn wens: “iedere week sporten voor onze jongeren”
Chantal (13 jaar) vertelde dat ze twee weken op haar kamer in isolatie heeft gezeten, zodat ze haar groepsgenoten niet kon besmetten. Hoe eenzaam ze zich voelde en verdrietig toen ze na 2 weken beter was en in het weekend niet naar huis kon omdat daar iedereen corona had.

Kim (12 jaar) zit op dit moment voor crisisopvang bij Ambiq en heeft op dit moment geen school. Ze is blij dat ze 3 keer in de week naar de activiteiten kan.

Lotte (14 jaar) die alleen nog maar op haar mobiel wilde en niet meer van de bank af kwam, omdat ze bij voorbaat al dacht, dat niks meer leuk was.

Net als Marèl (10 jaar) die, ondanks dat je alles weer mocht, nergens zin in had.

“Door de beperkende coronamaatregelen zijn veel jongeren apathisch geworden” vertelt Hanneke. “Sporten is voor onze jongeren zo goed. Het was nog een hele puzzel om een geschikte sportman te vinden die met onze jongeren kan sporten. Het is uiteindelijk gelukt maar het kost wel veel van het kleine budget dat ik heb. Wat fijn dat het bezoek vandaag toch mogelijk is gemaakt onder veilige omstandigheden. De jongeren vonden een luisterend oor en hebben dit als heel plezierig ervaren! Ik weet al wat ik straks ga wensen als de wensboom er staat die mede is versierd door onze jongeren: dat sporten een vast onderdeel wordt voor hen!”

Burgemeester Schelberg was net als de andere aanwezigen onder de indruk van de verhalen. “Corona raakt ons allen diep. We moeten hier samen doorheen en elkaar zien te helpen waar we kunnen. Deze nieuwe wens van Ambiq komt luid en duidelijk over. Ik ga er mijn best voor doen om hier een mooie match voor te vinden, samen met de verschillende partners in onze mooie stad!”

Wensboom vanaf 10 december in centrum Hengelo
Vanaf vrijdag 10 december staat de metershoge kerstboom versierd door cliënten van Humanitas Onder Dak, InteraktContour, Ambiq, Aveleijn AtelierZ, Aveleijn De Bussenkamp,  JP van den Bent stichting en de Green Room weer te schitteren op het plein voor het gemeentehuis. Inwoners in en rond Hengelo kunnen vanaf 10 december weer wensen indienen in de wensbox of online via WISH3.nl.
Vanuit het initiatief van Rabobank Centraal Twente en WISH3 worden in samenwerking met Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), de komende periode weer wensen vervuld voor de inwoners van en rondom Hengelo.