Kunstwerk ‘de wensboom’ onthult bij MST Enschede

Een metershoge stalen kunstwerk is vandaag in gebruik genomen als wensboom in Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Het kunstwerk is ontworpen door Lonneke van Stichting AssortiMens in Oldenzaal. Deze stichting biedt dagbesteding aan mensen met ASS (autismespectrumstoornis). De wenskaarten zijn ontworpen door Design Anderz, een grafisch ontwerpbureau in Enschede dat kansen biedt voor jongeren met een uitdaging. Patiënten, medewerkers en bezoekers kunnen wensen in deze boom hangen of online een wens indienen.  Periodiek worden door het MST en WISH3 wensen vervuld.

“Ik nodig onze patiënten, bezoekers en medewerkers graag uit een wens te doen”

“Deze prachtige en maar liefst 5,5 meter hoge boom staat midden in ons ziekenhuis. Hier kunnen mensen hun wens achterlaten. Wensen die als doel hebben om de kwaliteit van leven van onze patiënten te verbeteren, een lach op het gezicht te toveren, vertrouwen in het leven (terug) te krijgen of het (werk)plezier te vergroten.  Ik nodig onze patiënten, bezoekers en medewerkers graag uit een wens te doen, want juist in deze tijd is omzien naar elkaar meer dan ooit nodig”, vertelt Sophia de Rooij, voorzitter Raad van Bestuur.

Lonneke van Stichting Assortimens: “2020 was een jaar vol grote veranderingen, grote gebeurtenissen, een leerproces met wijze lessen eindigend in een grote wensboom” zegt Lonneke. “Het is de symboliek van een zaadje, of anders verwoord “zomaar een idee”, dat groeide tot een grote mooie boom. Gewoon omdat het de juiste zorg kreeg.”

Wensen indienen

Vanaf vandaag kan een wens worden ingediend via deze link, in de boom worden gehangen of  in de wensbox worden gestopt. De wensindiener geeft ook aan wat hij kan doen om de wens helpen te vervullen. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door ‘Vrienden van het MST’ en WISH3. Na beoordeling worden de mooiste wensen vervuld.