Wethouder Anja Prins opent ’t Lossers Wenshoes

Vandaag openden Wethouder Anja Prins van de gemeente Losser en medewerkers van Asito,  Stichting Het Gilde en Aveleijn, ’t Lossers Wenshoes. Dit wenshuis staat in het gemeenschapscentrum, ’t Lossers Hoes, en is gemaakt door cliënten van Stichting Het Gilde en Aveleijn. Na de onthulling van ’t Lossers Wenshoes hingen de wethouder en de medewerkers van de organisaties de eerste wensen in het huis. Vanuit het initiatief van Asito en WISH3 worden in samenwerking met de gemeente Losser en de gemeente Enschede de komende periode wensen vervuld voor de medewerkers van ’t Lossers Hoes en inwoners van de gemeente Losser.

’t Lossers Wenshoes; een maatschappelijk en lokaal project
“Wij willen onze medewerkers in ’t Lossers Hoes op een kleurrijke manier verbinden met onze klanten en de maatschappij” zegt Debbie Ruiter, regiomanager van Asito. “Een inclusieve samenleving staat daarbij voorop; iedereen doet er toe! Alleen zo kom je tot de beste resultaten. Vanuit deze visie zijn lokale organisaties benaderd die meedachten en uiteindelijk het kunstwerk, ’t Lossers Wenshoes, creëerden.” ”Het huis heeft een mooie centrale plek gekregen” zegt wethouder Anja Prins. “We zijn erg blij met dit cadeau voor de gemeente Losser. Vooral omdat dit huis gecreëerd is door lokale organisaties. Zo heeft Stichting het Gilde van oude houten banken uit Losser, dit huis getimmerd. De cliënten van Aveleijn hebben dit huis vervolgens geschilderd, zelfs het wapenschild van de gemeente Losser ontbreekt niet. Wat waren ze trots vandaag”.

De eerste wens van Wethouder Anja Prins: gelukskist voor ieder kind uit Losser
Wethouder Anja Prins: “Dit project verbindt de organisaties binnen ’t Lossers Hoes en vervult ook de mooiste wensen die in het huis worden gehangen. Een hartverwarmend initiatief waarbij ik de eer kreeg om als eerste een wens in te dienen. Ik heb gewenst dat ieder kind in de gemeente Losser een gelukskist krijgt waarbij ze de dromen die ze hebben en dingen die ze blij hebben gemaakt in het kistje kunnen doen. In de loop van de jaren ontwikkelt de gelukskist zich en kan ieder kind als ze even in het kistje kijken dat geluk weer ervaren.”

Wensen indienen
Vanaf vandaag kan iedereen in de gemeente Losser een wens indienen in ’t Lossers Wenshoes of online via www.wish3.nl. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door Asito, gemeente Losser, gemeente Enschede en WISH3. Na beoordeling worden de mooiste wensen vervuld.

Over Asito
Asito is één van de grootste schoonmaakorganisaties van Nederland. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers en klanten voorop. Alleen zo komen we samen tot de beste resultaten. Het is deze maatschappelijke relevantie die Asito vanuit haar hart wil uitdragen. Dit komt dan ook tot uiting in de visie – ‘Asito Verbindt’ – en de missie: ‘Asito levert een schone werk- en leefomgeving met meerwaarde. Asito doet dit door haar medewerkers op een kleurrijke manier te verbinden met klant en maatschappij. Kijk op Asito.nl voor meer informatie.