Met een druk op de rode knop werd gisteren de wensboom geopend. Dat gebeurde door wethouder Marie-José Luttikholt, Peter Bebseler, voorzitter SCH, Robin Geerdink, directeur Coöperatieve Rabobank Centraal Twente, Corrie en Thera, cliënten van Aveleijn Esdorp en de mascotte beer van SCH. De metershoge kerstboom is versierd door de cliënten van Humanitas Onder Dak, InteraktContour, Ambiq, Aveleijn AtelierZ, De Bussenkamp en Esdorp. Daarna stopten de wethouder, Corrie en Thera, de eerste wensen in de wensbox. De komende periode worden wensen vervuld  voor de inwoners van en rondom de gemeente Hengelo, vanuit het initiatief van Rabobank Centraal Twente en WISH3 in samenwerking met Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH).

Dit project resulteert in lokale betrokkenheid en vervulde wensen 

Robin Geerdink, directeur Coöperatieve Rabobank Centraal Twente: “Dit is het 3e opeenvolgende jaar dat de wensboom straalt in het centrum van Hengelo door de prachtige versieringen die gemaakt zijn door al die talenten van de welzijnsinstellingen in Hengelo. Dit project brengt veel lokale verbindingen tot stand waarbij we in samenwerking met SHC en WISH3 ook nog eens mooie wensen mogen vervullen.” Peter Bebseler, voorzitter SCH: “SCH is actief  betrokken als partner van de wensboom. Samen vervullen we de mooiste wensen waarbij we enthousiast geholpen worden door de lokale organisaties in Hengelo. Zo hebben we afgelopen jaar onder andere een mooie wens vervuld voor de jongeren van Ambiq en hebben we een gezin die in moeilijke omstandigheden leeft, een fijne avond bezorgd. Dus heb je een mooie wens? Stop deze in de wensbox bij de boom of vul deze in via WISH3.nl.”

De eerste wens: samenzang met vluchtelingen uit Oekraïne

Wethouder Marie-José Luttikholt: “Wat is het een prachtige boom geworden. Er is veel werk  verzet door alle cliënten van de Hengelose welzijnsinstellingen. Ik hoop dat net als voorgaande jaren er weer mooie wensen worden vervuld. Het is goed te zien dat dit project zoveel waarde geeft aan het leven van mensen. Dit initiatief zorgt voor betrokkenheid. Mijn wens is voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Dat zij ondanks alle onzekerheid ook een fijn kerstfeest hebben wat opgeluisterd zou kunnen worden met samenzang van hen en andere Hengeloërs. Bijvoorbeeld een koor. Dat geeft verbroedering. Ik zing graag mee.”

Wensen indienen en selfie actie

Vanaf heden kan iedereen Hengelo een wens indienen in de wensbox bij de boom of bij Hengelo Promotie of online via www.wish3.nl. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door Rabobank Centraal Twente, SCH en WISH3. Na beoordeling worden de mooiste wensen vervuld.

Daarnaast worden 5 Hengelo Kadobonnen t.w.v. € 20,- verloot, onder de mensen die de vrolijkste selfie voor de wensboom op hun Facebook of Instagram pagina posten en @uitinhengelo taggen en #wensboomhengelo erbij plaatsen.