Met een druk op de rode knop werd gisteren de wensboom geopend. Dat gebeurde door Martin Velten (wethouder), Dennis Wilt (weerman en trotse inwoner van Borne), Robin Geerdink (directeur Coöperatieve Rabobank Centraal Twente) en de Special Olympic medaillewinnaars van De Ster. De metershoge kerstboom is versierd door de medewerkers van De Ster. Na het ontsteken van de lichtjes werden de eerste wensen in de wensbox gestopt. De komende periode worden wensen vervuld voor de inwoners van gemeente Borne, vanuit het initiatief van Rabobank Centraal Twente en WISH3 in samenwerking met Bundeling Bornse Ondernemers (BBO), Visit Borne en De Ster.

“Samen bereiken we meer dan alleen!”

“Samen met klanten, leden en partners zet de Rabobank zich in voor een sterkere leefomgevingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen van nu. Dit kunnen we niet alleen” zegt Robin Geerdink, directeur Coöperatieve Rabobank Centraal Twente.“ Daarom hebben we in Borne de handen ineengeslagen en dit project opgepakt met WISH3, BBO, Visit Borne en De Ster. Fantastisch om met zoveel partijen dit te mogen doen voor Borne.” Dennis Wilt, die gelijk belangeloos wilde meewerken aan dit initiatief: “Ik voel me al 20 jaar meer dan thuis in Borne. Er wordt enorm veel georganiseerd waaronder dit mooie initiatief. Ik heb een speciale plek in m’n hart voor mensen met een beperking. Ik ben niet voor niets ‘Famous Friend’ van de NSGK voor het gehandicapte kind. Dat ik hier tussen deze toppers van De Ster sta is al een cadeau.” Dennis die in de halve finale zit van het populaire tv-programma Expeditie Robinson stopte een mooie wens in de wensbox: “Ik zou graag mijn ervaring en tips willen delen met jongeren in de gemeente Borne die het wat moeilijker hebben in het leven. Ik hoop ze te kunnen inspireren met mijn verhaal waardoor ze hun situatie beter aankunnen.”

“De boom is het stralende middelpunt van Borne”

Wethouder Martin Velten: “Wat is er veel werk verzet door de medewerkers van De Ster en het resultaat mag er zijn. De boom is het stralende middelpunt van ons Borne. Wat waardevol dat er zoveel partijen betrokken zijn bij dit project en mensen met elkaar zijn verbonden. Dit is een prachtig project voor de gemeente Borne. Natuurlijk heb ik ook een wens in de bus gestopt. Ik heb veel bewondering voor de Stichting Rolstoelwandelgroep Borne. Zij verzorgen wekelijkse wandelingen voor mensen die geheel of gedeeltelijk van een rolstoel afhankelijk zijn. Ik zou ze graag in het zonnetje willen zetten.”

Wensen indienen

Vanaf vandaag kan iedereen in Borne, Hertme en Zenderen een wens indienen in de wensbox of online via www.wish3.nl. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door Rabobank Centraal Twente, BBO, Visit Borne, De Ster en WISH3. Na beoordeling worden de mooiste wensen vervuld.