Rabobank

Een aandeel in Centraal Twente – Hengelo

‘Samen bereiken we meer dan alleen!’

Onder het motto Samen bereiken we meer dan alleen!’ hebben organisaties in Hengelo de handen ineengeslagen. Samen met Rabobank Centraal Twente, SCH, Hengelo Promotie en WISH3 worden hartverwarmende wensen vervuld. Ook zullen Humanitas, Wijkracht, Stichting Het Kerstdiner, scholen en overige partners enthousiast hun bijdrage leveren. Want juist in deze tijd is omzien naar elkaar meer dan ooit nodig.

Hoezo beperkt? Iedereen heeft een talent!

Op het Marktplein in Hengelo staat de hele feestmaand december een prachtig versierde kerstboom. De cliënten van Humanitas Onder Dak, InteraktContour, Ambiq, Aveleijn AtelierZ, Aveleijn De Bussenkamp,  JP van den Bent stichting en de Green Room zijn met veel enthousiasme bezig geweest met de versieringen. Ook hebben ze een wensbox en prachtige tekeningen gemaakt voor de wenskaarten en posters.  De wenskaarten en posters vind je onder andere terug in de omliggende winkels, bij Hengelo Promotie aan de Markt 8 en bij de Bibliotheek.  Ook worden de wenskaarten verspreid via Wijkkracht Hengelo, Humanitas, Stichting Het Kerstdiner en de scholen.

De ontvangen wensen

We hebben in de maand december 2020 prachtige wensen mogen ontvangen. Op dit moment worden de mooiste wensen geselecteerd en vervuld. De wensen die in verband met de RIVM-maatregelen nog niet kunnen worden vervuld, worden later dit jaar alsnog vervuld. Houd deze pagina in de gaten.

55

Aantal wensen

45

Blije mensen

8

Vervulde wensen

Initiatiefnemers

Rabobank

Partners

1 wens is al vervuld

Voor de cliënten van Aveleijn AtelierZ en De Bussenkamp, Humanitas Onder Dak, InteraktContour, Ambiq, JP van den Bent stichting en de Green Room hebben we al een prachtige wens vervuld: een podium midden in Hengelo voor hun kunstwerken! En wat zijn ze trots. Hieronder staan ter inspiratie wensen die al vervuld zijn. Binnenkort vind je hier wensen die we de komende weken gaan vervullen. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door Rabobank Centraal Twente, SCH en WISH3. Na beoordeling worden de mooiste wensen vervuld.

Eerste vervulde wens 

“Ik wil je bedanken voor de 52 jaar waarin wij lief en leed samen hebben gedeeld” stond op de wenskaart geschreven voor zijn vrouw. Dit jaar is de eerste kerst zonder zijn geliefde ..Wij hopen met deze bos bloemen hem toch een beetje kleur te kunnen brengen in deze moeilijke tijd. En dat hopen we natuurlijk voor iedereen in Hengelo. Geef elkaar aandacht tijdens deze dagen. Fijne feestdagen! Met dank aan Myoso Bloemen, Planten & Woonaccessoires voor deze mooie bos bloemen.

Met Parkinson vliegen boven Twente

“Ik geniet” zegt mevrouw Broekmaat (74 jaar) zachtjes tegen haar ergotherapeut Sanne. Door de ziekte van Parkinson praat ze zachtjes. Maar woorden zijn eigenlijk niet nodig. Haar glinsterogen en stralende lach zeggen genoeg. Haar wens ging in vervulling: “Vliegen boven Twente en als het kan graag boven mijn woonplaats Diepenheim.”

Eenzame ouderen in het zonnetje

Een mooie wens is vervuld uit de wensboom van Organisatie- en adviesbureau KplusV. Bij Stichting Welzijn Ouderen (SWO) De Gaanderij in Arnhem werden vrijwillige koks in het zonnetje gezet als dank je wel voor de uren die ze dagelijks besteden binnen deze dagbesteding voor (eenzame) ouderen. Enthousiaste medewerkers …

Nieuwe woonkamer voor BTKzorg

Een medewerker van BTKzorg wist hoe graag haar cliënt wilde dat de woonkamer eens een keer onder handen zou worden genomen. Maar om uiteenlopende redenen kwam het er niet van. Haar cliënte is ziek en haar man heeft een drukke baan en is daarnaast ook nog eens mantelzorger. Karin hing de hartenwens van haar cliënte …

Blije mensen, blije organisaties

55

Aantal wensen

45

Blije mensen

8

Vervulde wensen