Blije mensen, blije organisaties

72

Aantal wensen

351

Blije mensen

41

Vervulde wensen

Hulphond Hessel Wish3

Het benodigde bedrag voor hulphond van Hessel is behaald

De wens van Cindy Horst uit De Lutte, vriendin van de familie Beernink, is meer dan uitgekomen. Ze wenste een donatie voor de opleiding voor de hulphond van Hessel Beernink (12). Hessel heeft Neurofibromatose (een chronische aandoening die zorgt voor tumoren op de zenuwen)

Lees meer »

Het benodigde bedrag voor de rolstoelbus van Metin is behaald

Vandaag is de wens van ergotherapeute Kirsten voor haar cliënt Metin in vervulling gegaan: “Help Metin zodat hij in zijn rolstoelbus kan blijven rijden en zijn actieve sociale leven kan behouden.” Deze wens hing in de wensboom van het vorig jaar geopende Revalidatiecentrum Oldenzaal. Het benodigde bedrag van € 4.000,- is door een doneeractie ruim behaald.

Lees meer »

Vliegen boven Twente
 

“Ik geniet” zegt mevrouw Broekmaat (74 jaar) zachtjes tegen haar ergotherapeut Sanne. Door de ziekte van Parkinson praat ze zachtjes. Maar woorden zijn eigenlijk niet nodig. Haar glinsterogen en stralende lach zeggen genoeg. Haar wens ging in vervulling: “Vliegen boven Twente en als het kan graag boven mijn woonplaats Diepenheim.”

Lees meer »

Koks voor eenzame ouderen in het zonnetje gezet

Een mooie wens is vervuld uit de wensboom van Organisatie- en adviesbureau KplusV. Bij Stichting Welzijn Ouderen (SWO) De Gaanderij in Arnhem werden vrijwillige koks in het zonnetje gezet als dank je wel voor de uren die ze dagelijks besteden binnen deze dagbesteding voor (eenzame) ouderen. Enthousiaste medewerkers van KplusV organiseerden een gezellige bingo met veel mooie prijzen.

Lees meer »

Ook maatschappelijk impact creëren?

Kent u een persoon, collega of organisatie die u graag zou willen verrassen met het vervullen van een lang gekoesterde wens?

Tuinmetamorfose en onvergetelijke dag

Met het spontane tuinonderhoud ging een wens in vervulling van een medewerkster van BTKzorg die bij een cliënte de thuiszorg doet. De man van de cliënte is onlangs overleden en zij is ernstig ziek. Zij was zelf niet meer in staat om de tuin te onderhouden.De medewerkster heeft zelf een team collega’s geregeld die de handen een hele dag uit de mouwen staken.

Een grote knuffelbeer én ballonvaart voor Ming

Een grote beer dat was de vurige wens van Ming. Ming is net geopereerd. Dit was niet de eerste operatie en zal ook nog niet de laatste zijn. Ming ontving uit de handen van de kerstman niet alleen de beer maar ook nog een andere verrassing. In samenwerking met de stichting Beautiful Ballooning boden we Ming ook een ballonvaart aan samen met zijn vader of moeder.

Nieuwe woonkamer

Een medewerker van BTKzorg wist hoe graag haar cliënt wilde dat de woonkamer eens een keer onder handen zou worden genomen. Maar om uiteenlopende redenen kwam het er niet van. Haar cliënte is ziek en haar man heeft een drukke baan en is daarnaast ook nog eens mantelzorger. Karin hing de hartenwens van haar cliënte in de wensboom van BTKzorg. Van het een kwam het ander.

Koken bij het ROC van Twente

Het was een bijzondere belevenis: het gezamenlijk koken bij het ROC van Twente in Almelo. Niet alleen voor de cliënten van BTKzorg, maar zeker ook voor de medewerkers die er bij waren. En niet in het minst voor de leerlingen van de koksopleiding van het ROC. Voor hen was het ook een hele bijzondere gewaarwording en ervaring om samen mét deze mensen te koken. Heel leerzaam in allerlei opzichten.