Rabobank

Een aandeel in Centraal Twente – Borne

‘Samen bereiken we meer dan alleen!’

Onder het motto Samen bereiken we meer dan alleen!’ hebben organisaties in Borne de handen ineengeslagen. Samen met Rabobank Centraal Twente, BBO, Borne Klopt, Borne Schittert en WISH3 worden hartverwarmende wensen vervuld. Ook zullen Stichting De 3 Kearls, Bornse Vrouwen in Bedrijf, Wijkracht Borne, scholen en overige partners enthousiast hun bijdrage leveren. Want juist in deze tijd is omzien naar elkaar meer dan ooit nodig.

Hoezo beperkt? Iedereen heeft een talent!

Op het Dorsetplein in Borne staat de hele feestmaand december een prachtig versierde kerstboom. De medewerkers van De Ster uit Borne hebben met veel enthousiasme kerstversiering gemaakt voor deze boom; van een restpartij piepschuim werden onder andere prachtig geschilderde engelen, kerstbomen en sterren gemaakt. Deze kunstenaars hebben ook een wensbox gemaakt en fleurige tekeningen voor de wenskaarten en posters.  De wenskaarten en posters vind je in diverse winkels in Borne en worden ook verspreid via Wijkkracht Borne en de scholen.

De ontvangen wensen

We hebben in de maand december 2020 prachtige wensen mogen ontvangen. Op dit moment worden de mooiste wensen geselecteerd en vervuld. De wensen die in verband met de RIVM-maatregelen nog niet kunnen worden vervuld, worden later dit jaar alsnog vervuld. Houd deze pagina in de gaten.

39

Aantal wensen

33

Blije mensen

8

Vervulde wensen

Initiatiefnemers

Rabobank

Partners

1 wens is al vervuld

Voor 10 deelnemers van De Ster hebben we al een prachtige wens vervuld: Een podium midden in Borne voor hun kunstwerken! En wat zijn ze trots. Hieronder staan ter inspiratie wensen die al vervuld zijn. Binnenkort vind je hier wensen die we de komende weken gaan vervullen. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door Rabobank Centraal Twente, BBO, Borne Doen, Borne Schittert, Stichting De 3 Kearls en WISH3. Na beoordeling worden de mooiste wensen vervuld.

Met Parkinson vliegen boven Twente

“Ik geniet” zegt mevrouw Broekmaat (74 jaar) zachtjes tegen haar ergotherapeut Sanne. Door de ziekte van Parkinson praat ze zachtjes. Maar woorden zijn eigenlijk niet nodig. Haar glinsterogen en stralende lach zeggen genoeg. Haar wens ging in vervulling: “Vliegen boven Twente en als het kan graag boven mijn woonplaats Diepenheim.”

Eenzame ouderen in het zonnetje

Een mooie wens is vervuld uit de wensboom van Organisatie- en adviesbureau KplusV. Bij Stichting Welzijn Ouderen (SWO) De Gaanderij in Arnhem werden vrijwillige koks in het zonnetje gezet als dank je wel voor de uren die ze dagelijks besteden binnen deze dagbesteding voor (eenzame) ouderen. Enthousiaste medewerkers …

Nieuwe woonkamer voor BTKzorg

Een medewerker van BTKzorg wist hoe graag haar cliënt wilde dat de woonkamer eens een keer onder handen zou worden genomen. Maar om uiteenlopende redenen kwam het er niet van. Haar cliënte is ziek en haar man heeft een drukke baan en is daarnaast ook nog eens mantelzorger. Karin hing de hartenwens van haar cliënte …

Koken bij het ROC van Twente

Het was een bijzondere belevenis: het gezamenlijk koken bij het ROC van Twente in Almelo. Niet alleen voor de cliënten van BTKzorg, maar zeker ook voor de medewerkers die er bij waren. En niet in het minst voor de leerlingen van de koksopleiding van het ROC. Voor hen was het ook een hele bijzondere gewaarwording en ervaring om …

Blije mensen, blije organisaties

39

Aantal wensen

33

Blije mensen

8

Vervulde wensen