Wenspagina

Dit hoes vormt de basis voor het vervullen van hartverwarmende wensen

Aanstaande vrijdag wordt ’t Lossers Wenshoes geopend binnen ’t veelzijdige gemeenschapscentrum, ’t Lossers Hoes. Asito bood de gemeente Enschede en Losser het maatschappelijke WISH3-project aan. WISH3 geeft een podium aan mensen met een (arbeids)beperking en verbindt diverse doelgroepen met elkaar. Dit project resulteerde uiteindelijk in een prachtig ‘Wenshoes’. Dit hoes vormt de basis voor het vervullen van hartverwarmende wensen.

Over ’t Lossers Wenshoes; Maatschappelijk project

Asito wil haar medewerkers op een kleurrijke manier met klant en maatschappij verbinden waarbij een inclusieve samenleving voorop staat; iedereen doet er toe! En alleen zo kom je tot de beste resultaten. Vanuit deze visie zijn lokale organisaties benaderd die meedachten en uiteindelijk het kunstwerk, ’t Lossers Wenshoes, creëerden.

’t Lossers Hoes is gemaakt door Stichting het Gilde (sociaal- cultureel maatschappelijk ouderenwerk) en met veel aandacht geschilderd en versierd door cliënten van de dagbesteding van Aveleijn (zorgorganisatie). Het Hoes is gemaakt van het hout van oude banken die in de gemeente Losser hebben gestaan. Het hout van de banken waarop veel verhalen zijn verteld, dient nu voor het ophangen van wensen.

Daarnaast hebben de cliënten van Aveleijn gezorgd voor mooie tekeningen voor op de wenskaarten.

Vul hieronder jouw wens in

Weet je wat de hartenwens is van jouw buurman, vriendin of sportgenoot? Hoe jij hem of haar blij kan maken? Nee? Ga het gesprek eens aan. En schrijf hieronder jouw wens.
Wij dagen je daarbij uit om zelf na te denken wat jij kan betekenen om deze wens te vervullen.  Wie kan in jouw naaste omgeving helpen? Kun jij vervoer regelen?
Wil je voorbeelden  van wensen? Klik dan hier

  Gegevens wensaanvrager

  Voor wie is de wens?

  Wij beschermen jouw persoonsgegevens volgens de privacywetgeving

  2

  Aantal wensen

  17

  Blije mensen

  2

  Vervulde wensen

  Initiatiefnemers

  Design Anderz

  De wenskaart is ontworpen door een grafisch ontwerpbureau uit Enschede dat kansen biedt voor jongeren met een uitdaging.

  2 wensen zijn al vervuld

  Voor Stichting Het Gilde en Aveleijn Losser hebben we al 2 prachtige wensen vervuld. Een podium midden in Losser voor hun kunstwerken! En wat zijn ze trots. Hieronder staan ter inspiratie wensen die al vervuld zijn. Binnenkort vind je hier wensen die we de komende weken gaan vervullen. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door Rabobank Centraal Twente, BIZ, Goor Collectief, Hofmarketing en WISH3. Na beoordeling worden de winnende wensen vervuld.

  Met Parkinson vliegen boven Twente

  “Ik geniet” zegt mevrouw Broekmaat (74 jaar) zachtjes tegen haar ergotherapeut Sanne. Door de ziekte van Parkinson praat ze zachtjes. Maar woorden zijn eigenlijk niet nodig. Haar glinsterogen en stralende lach zeggen genoeg. Haar wens ging in vervulling: “Vliegen boven Twente en als het kan graag boven mijn woonplaats Diepenheim.”

  Eenzame ouderen in het zonnetje

  Een mooie wens is vervuld uit de wensboom van Organisatie- en adviesbureau KplusV. Bij Stichting Welzijn Ouderen (SWO) De Gaanderij in Arnhem werden vrijwillige koks in het zonnetje gezet als dank je wel voor de uren die ze dagelijks besteden binnen deze dagbesteding voor (eenzame) ouderen. Enthousiaste medewerkers …

  Nieuwe woonkamer voor BTKzorg

  Een medewerker van BTKzorg wist hoe graag haar cliënt wilde dat de woonkamer eens een keer onder handen zou worden genomen. Maar om uiteenlopende redenen kwam het er niet van. Haar cliënte is ziek en haar man heeft een drukke baan en is daarnaast ook nog eens mantelzorger. Karin hing de hartenwens van haar cliënte …

  Koken bij het ROC van Twente

  Het was een bijzondere belevenis: het gezamenlijk koken bij het ROC van Twente in Almelo. Niet alleen voor de cliënten van BTKzorg, maar zeker ook voor de medewerkers die er bij waren. En niet in het minst voor de leerlingen van de koksopleiding van het ROC. Voor hen was het ook een hele bijzondere gewaarwording en ervaring om …

  Blije mensen, blije organisaties

  2

  Aantal wensen

  17

  Blije mensen

  2

  Vervulde wensen