Wenspagina

Van ontwerp naar realisatie

De wensbank vormt de basis voor het vervullen van hartverwarmende wensen

Aanstaande maandag om 16.30 uur wordt het kunstobject ‘Wensbank’ geopend in de hal van Ziekenhuis Amstelland. Na maanden van voorbereiding gaan we een bijzonder kunstwerk  onthullen dat het warme middelpunt wordt in het ziekenhuis. Deze bank vormt de basis voor het vervullen van hartverwarmende wensen.

 

De wensbank; een maatschappelijk en lokaal project

Het kunstwerk is ontworpen door de 87-jarige ontwerper Piet Cohen uit Amstelveen. Deze actieve 87-jarige ontwierp deze wensbank binnen de mogelijkheden van de creatievelingen van Werk- en Dagcentrum Middelpolder van Stichting Ons Tweede Thuis. Deze stichting biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, autisme en niet-aangeboren hersenletsel. “Ik werd enorm verrast door de talenten van deze medewerkers. Ook zij zelf want ze bleken meer te kunnen dan ze dachten” vertelt Piet Cohen trots. De wenskaarten zijn ontworpen door Design Anderz, een grafisch ontwerpbureau dat kansen biedt voor jongeren met een uitdaging. WISH3, waarmee Ziekenhuis Amstelland samenwerkt, is initiatiefnemer van dit project en wil een podium bieden voor mensen met (arbeids)beperking en hun talent, verbinding maken tussen mensen en geluk creëren door het vervullen van wensen.

Vul hieronder jouw wens in

Weet je wat de hartenwens is van jouw collega, patient, familielid of  vriend(in)? Hoe jij hem of haar blij kan maken? Nee? Ga het gesprek eens aan. En schrijf hieronder jouw wens.
Wij dagen je daarbij uit om zelf na te denken wat jij kan betekenen om deze wens te vervullen.  Wie kan in jouw naaste omgeving helpen? Kun jij vervoer regelen?
Wil je voorbeelden  van wensen? Klik dan hier

  Gegevens wensaanvrager

  Voor wie is de wens?

  Wij beschermen jouw persoonsgegevens volgens de privacywetgeving

  1

  Aantal wensen

  10

  Blije mensen

  1

  Vervulde wensen

  Initiatiefnemers

  Ontworpen door:

  Gemaakt door:

   

  Design Anderz

  De wenskaart is ontworpen door een grafisch ontwerpbureau uit Enschede dat kansen biedt voor jongeren met een uitdaging.

  1 wens is al vervuld

  Voor Stichting Ons Tweede Thuis hebben we al een prachtige wens vervuld. Een podium voor het talent van de creatievelingen midden in Ziekenhuis Amstelland! En wat zijn ze trots. Hieronder staan ter inspiratie wensen die al vervuld zijn. Binnenkort vind je hier wensen die we de komende weken gaan vervullen. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door Ziekenhuis Amstelland en WISH3. Na beoordeling worden de winnende wensen vervuld.

  Met Parkinson vliegen boven Twente

  “Ik geniet” zegt mevrouw Broekmaat (74 jaar) zachtjes tegen haar ergotherapeut Sanne. Door de ziekte van Parkinson praat ze zachtjes. Maar woorden zijn eigenlijk niet nodig. Haar glinsterogen en stralende lach zeggen genoeg. Haar wens ging in vervulling: “Vliegen boven Twente en als het kan graag boven mijn woonplaats Diepenheim.”

  Eenzame ouderen in het zonnetje

  Een mooie wens is vervuld uit de wensboom van Organisatie- en adviesbureau KplusV. Bij Stichting Welzijn Ouderen (SWO) De Gaanderij in Arnhem werden vrijwillige koks in het zonnetje gezet als dank je wel voor de uren die ze dagelijks besteden binnen deze dagbesteding voor (eenzame) ouderen. Enthousiaste medewerkers …

  Nieuwe woonkamer voor BTKzorg

  Een medewerker van BTKzorg wist hoe graag haar cliënt wilde dat de woonkamer eens een keer onder handen zou worden genomen. Maar om uiteenlopende redenen kwam het er niet van. Haar cliënte is ziek en haar man heeft een drukke baan en is daarnaast ook nog eens mantelzorger. Karin hing de hartenwens van haar cliënte …

  Koken bij het ROC van Twente

  Het was een bijzondere belevenis: het gezamenlijk koken bij het ROC van Twente in Almelo. Niet alleen voor de cliënten van BTKzorg, maar zeker ook voor de medewerkers die er bij waren. En niet in het minst voor de leerlingen van de koksopleiding van het ROC. Voor hen was het ook een hele bijzondere gewaarwording en ervaring om …

  Blije mensen, blije organisaties

  1

  Aantal wensen

  10

  Blije mensen

  1

  Vervulde wensen