Koks voor eenzame ouderen in het zonnetje gezet

Een mooie wens is vervuld uit de wensboom van Organisatie- en adviesbureau KplusV. Bij Stichting Welzijn Ouderen (SWO) De Gaanderij in Arnhem werden vrijwillige koks in het zonnetje gezet als dank je wel voor de uren die ze dagelijks besteden binnen deze dagbesteding voor (eenzame) ouderen. Enthousiaste medewerkers van KplusV organiseerden een gezellige bingo met veel mooie prijzen. Natuurlijk werd de inwendige mens niet vergeten en volgde soep, pannenkoeken en een overheerlijk toetje voor de vrijwillige koks en de ouderen. En als klap op de vuurpijl ontving De Gaanderij ook nog een cheque om te besteden aan een sfeervolle inrichting na de nieuwbouw. KplusV maakte hun motto 'Verschil zien, verschil maken' meer dan waar. Een mooi voorbeeld van de kracht van WISH3: zowel de organisatie als de medewerkers in hun sociale kracht zetten.

Een grote knuffelbeer én ballonvaart voor Ming

Een grote beer dat was de vurige wens van Ming. Ming is net geopereerd. Dit was niet de eerste operatie en zal ook nog niet de laatste zijn. Ming ontving uit de handen van de kerstman niet alleen de beer maar ook nog een andere verrassing. In samenwerking met de stichting Beautiful Ballooning boden we Ming ook een ballonvaart aan samen met zijn vader of moeder. Beautiful Ballooning heeft tot doel zieke kinderen een onvergetelijk avontuur te laten beleven.

Tuinmetamorfose en onvergetelijke dag

Met het spontane tuinonderhoud ging een wens in vervulling van een medewerkster van BTKzorg die bij een cliënte de thuiszorg doet. De man van de cliënte is onlangs overleden en zij is ernstig ziek. Zij was zelf niet meer in staat om de tuin te onderhouden.

De medewerkster heeft zelf een team collega’s geregeld die de handen een hele dag uit de mouwen staken. Ook benaderde de cliënte in haar eigen omgeving mensen die met plezier in actie kwamen waaronder haar kinderen en fysiotherapeut. De Tuinwacht uit Deurningen zette een dag lang twee mensen gratis in en Twente Milieu haalde omniet het tuinafval op. Een mooi voorbeeld van hoe een wens toch in vervulling gaat en waarbij eigen kracht een belangrijke rol speelt.  BTKzorg, Tuinwacht en Twentemilieu zijn meegenomen in een persbericht dat ook is opgepakt door de media.

Nieuwe woonkamer

Een medewerker van BTKzorg wist hoe graag haar cliënt wilde dat de woonkamer eens een keer onder handen zou worden genomen. Maar om uiteenlopende redenen kwam het er niet van. Haar cliënte is ziek en haar man heeft een drukke baan en is daarnaast ook nog eens mantelzorger.  Karin hing de hartenwens van haar cliënte in de wensboom van BTKzorg. Van het een kwam het ander. Met BTK-collega’s en 5 vrijwilligers van Stichting Present werd de kamer onder handen genomen. Ook regelde zij dat materialen als saus, verf en sierpleister deels gesponsord werd door diverse bedrijven, zoals Raab Karcher. Verder kwamen er nieuwe deurklinken en gordijnen beschikbaar. Karin straalde. Want ook zij was blij voor haar cliënt. “Haar wens is uitgekomen en daarmee ook die van mij.”

Koken bij het ROC van Twente

Het was een bijzondere belevenis: het gezamenlijk koken bij het ROC van Twente in Almelo. Niet alleen voor de cliënten van BTKzorg, maar zeker ook voor de medewerkers die er bij waren. En niet in het minst voor de leerlingen van de koksopleiding van het ROC. Voor hen was het ook een hele bijzondere gewaarwording en ervaring om samen mét deze mensen te koken. Heel leerzaam in allerlei opzichten.

Koken verbroedert, zo bleek al gauw. Het is een hele sociale bezigheid. Maar ook een mooie gelegenheid om een wens van de wensboom van BTKzorg in vervulling te laten gaan. Chantal had de wens geuit om eens een keer samen met een van haar cliënten te gaan koken. En dat gebeurde dus ook bij het ROC. De dames genoten volop.