Een mooie wens is vervuld uit de wensboom van Organisatie- en adviesbureau KplusV. Bij Stichting Welzijn Ouderen (SWO) De Gaanderij in Arnhem werden vrijwillige koks in het zonnetje gezet als dank je wel voor de uren die ze dagelijks besteden binnen deze dagbesteding voor (eenzame) ouderen. 

Samen met collega’s

Enthousiaste medewerkers van KplusV organiseerden een gezellige bingo met veel mooie prijzen. Natuurlijk werd de inwendige mens niet vergeten en volgde soep, pannenkoeken en een overheerlijk toetje voor de vrijwillige koks en de ouderen. En als klap op de vuurpijl ontving De Gaanderij ook nog een cheque om te besteden aan een sfeervolle inrichting na de nieuwbouw.

Verschil zien, verschil maken

KplusV maakte hun motto ‘Verschil zien, verschil maken’ meer dan waar. Een mooi voorbeeld van de kracht van WISH3: zowel de organisatie als de medewerkers in hun sociale kracht zetten.

 

Een aanrader voor iedere organisatie

“Vanaf het eerste moment dat ik over het initiatief van de WISH3 hoorde was ik al enthousiast. Een wensenboom op je werk, wie wil dit nou niet? Aan de lunchtafel werd ineens niet meer over werk gesproken maar over wensen van collega’s en welke rol je zelf zou kunnen vervullen om deze wens uit te laten komen. Door alleen al de vraag te stellen ontstonden mooie gesprekken. Karin heeft ons tijdens dit proces van de WISH3 geweldig begeleidt, door de juiste vragen te stellen bij de start (wat wil je bereiken, wanneer ben je tevreden). Alle benodigde middelen zoals projectplan, wenskaartjes en digitale uitnodigingen werden aangeleverd. Karin is zeer assertief door mee te denken in het voortraject, door originele manieren te bedenken om mensen warm te maken om mee te doen. Maar ook in de uitvoering van de wensen staat ze klaar voor mogelijke ondersteuning daar waar wenselijk is. Ze bewaakt de kwaliteit en wil het maximale eruit halen. Het proces van de WISH3 was een onvergetelijke herinnering. Van een doodzieke collega te overvallen met een auto vol bloemen en planten om haar tuin en huis op te fleuren, tot een bijeenkomst waar met acht collega’s een bingo werd georganiseerd en pannenkoeken gebakken voor 30 vrijwilligers. Mooie waardevolle momenten! Aanrader voor iedere organisatie!

~ Corine Janssen, Adviseur KplusV

Ook maatschappelijk impact genereren?

Wilt u ook maatschappelijk impact genereren?