Met een druk op de rode knop werd afgelopen zaterdag op het marktplein de wensboom en de sfeerverlichting officieel in gebruik genomen. Burgemeester Sander Schelberg deed dat samen met Peter Bebseler, voorzitter Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), Robin Geerdink, directeur coöperatieve Rabobank en Riet de Puit, cliënte van InteraktContour. De metershoge kerstboom, versierd door cliënten van Ambiq, InteraktContour en Aveleijn AtelierZ straalt op het nieuwe plein. Na het feestelijk moment stopten burgemeester Schelberg en Riet de Puit de eerste wensen in de wensbox bij Hengelo Promotie. De komende periode zullen  wensen van inwoners van de gemeente Hengelo worden vervuld dankzij het initiatief van Rabobank Centraal Twente en WISH3 in samenwerking met SCH.

Lokale betrokkenheid en vervulde wensen als resultaat

Robin Geerdink, directeur coöperatieve Rabobank: “De wensboom en de nieuwe sfeerverlichting laten Hengelo stralen. Als Rabobank zijn wij verheugd dat we hebben bijgedragen aan deze prachtige initiatieven. Dit brengt licht en warmte. We hopen dit jaar opnieuw, in samenwerking met SCH en WISH3, mooie wensen te vervullen. Dus heb je een wens? Stop deze in de wensbox bij Hengelo Promotie of vul deze in via WISH3.nl.”

Peter Bebseler, voorzitter SCH: “SCH is als partner actief betrokken bij de wensboom. In samenwerking met enthousiaste ondernemers vervullen we de mooiste wensen. Ik ben ook trots op de prachtige sfeerverlichting in het centrum van Hengelo. Onze centrummanager, Rob Berkhout, en het ondernemersklankbord hebben hier enorm veel energie ingestoken met prachtig resultaat. SCH heeft dit financieel mogelijk gemaakt met de steun van de gemeente Hengelo, Rabobank Centraal Twente en de Fuldauerstichting. Dank aan allen”

Mijn wens: “Laten we vaker omkijken naar mensen die eenzaam zijn”

“De wensboom is een mooi initiatief van de Rabobank Centraal Twente, SCH en WISH3. En wat zijn de cliënten van de welzijnsinstellingen weer druk geweest met alle mooie versieringen. Hengelo straalt door alle activiteiten en verlichte objecten. Ik hoop dat veel inwoners van Hengelo genieten van deze warme sfeer en weer mooie wensen invullen voor een ander.. of voor zichzelf! Mevrouw Riet de Puit zal samen met mij de opening verzorgen. Als cliënte van

InteraktContour en heel creatief, heeft ze veel versieringen gemaakt voor deze boom. En dat niet alleen.. ze maakt ook veel kleding. Ik vind dat extra bijzonder omdat ze nog maar slechts voor 3% ziet. Dit toont aan dat, beperkt of niet, iedereen zijn talent kan inzetten! Mevrouw De Puit u bent een doorzetter, een voorbeeld voor velen. Voor dit jaar heb ik de wens dat we met z’n allen nog wat vaker omkijken naar mensen die eenzaam zijn. Niet alleen in coronatijd waren mensen eenzaam. Eenzaamheid is van alledag en van alle leeftijden. Ook jongeren kunnen eenzaam zijn. Laten we daar met elkaar oog voor blijven houden.”