Op het Dorsetplein werd gisteren met een druk op de rode knop de wensboom geopend. Wethouder Michael Geerdink verrichtte de opening samen met Robin Geerdink, directeur coöperatieve Rabobank en Ben en Dion Hesselink uit Borne. De metershoge kerstboom, prachtig versierd door medewerkers van De Ster, straalt nu op het plein. Na de feestelijke opening stopten wethouder Geerdink en Ben Hesselink, begeleid door het mooie geluid van de midwinterhoornblazers, de allereerste wensen in de wensbox. De komende periode worden wensen vervuld voor de inwoners van gemeente Borne, dankzij het initiatief van Rabobank Centraal Twente en WISH3 in samenwerking met Bundeling Bornse Ondernemers (BBO), Visit Borne en De Ster.

“Prachtig waar een dorp groots in kan zijn”

“Wat is de boom weer prachtig versierd door de medewerkers van De Ster,” zegt Robin Geerdink. “Net als afgelopen jaar hopen we door middel van deze wensboom extra aandacht aan elkaar te geven en te zorgen voor mooie momenten in het leven van de inwoners van Borne. Het is geweldig dat we dit in samenwerking met onze partners, BBO, Visit Borne, De Ster en WISH3 kunnen realiseren.

Vader Ben en zoon Dion Hesselink waren vereerd om te helpen met de opening van de wensboom. Afgelopen jaar is een wens voor Dion in vervulling gegaan. Ben deelde zijn ervaring: “Samen met zijn tweelingbroer Mart en moeder vloog Dion boven Twente. Ondanks dat Dion steeds minder in staat is om te communiceren, was zijn lach en enthousiasme op die dag het mooiste cadeau voor ons. Dion genoot samen met ons en zijn collega’s van De Ster. Prachtig waar een dorp groots in kan zijn!”  

Wens wethouder Geerdink: “meer aandacht voor eenzaamheid”

Wethouder Michael Geerdink: “De boom is weer het stralende middelpunt van ons Borne. Wat geweldig dat zoveel partijen betrokken zijn bij het realiseren van waardevolle wensvervullingen.  Vorig jaar hielp het college bij de vervulling van de wens van Martin Velten. We hebben samen de vrijwilligers van de Rolstoelwandelgroep Borne in het zonnetje gezet en hen tijdens de wandeling voorzien van drankjes en lekkernijen. Voor dit jaar wens ik dat we samen meer aandacht kunnen besteden aan de eenzame mensen in Borne. Contact hebben is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Borne zijn mooie initiatieven ontwikkeld. Ik wil graag mijn steentje bijdragen en actief deelnemen aan deze initiatieven.”

Wensen indienen

Vanaf vandaag kan iedereen in Borne, Hertme en Zenderen een wens indienen in de wensbox of online via www.wish3.nl. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door Rabobank Centraal Twente, BBO, Visit Borne, De Ster en WISH3. Na beoordeling zullen de  mooiste wensen worden vervuld.