Burgemeester Schelberg ontsteekt met Rene de lampjes in de wensboom: “Dit is een geweldig, hartverwarmend initiatief voor Hengelo”

Burgemeester Sander Schelberg: “Dit is een geweldig, hartverwarmend initiatief! Een initiatief dat letterlijk en figuurlijk licht en warmte in onze stad brengt in deze moeilijke tijd, waarin we elkaar zo moeten missen! Ruim 50 mensen, cliënten van verschillende Hengelose zorginstellingen, hebben meegeholpen om deze wensboom zo mooi te versieren. Ik had al deze kunstenaars natuurlijk heel graag hier bij de boom ontmoet. Helaas is dat niet mogelijk door corona. Mijn wens is dan ook dat ik deze groep straks, als dat weer veilig kan en mag, persoonlijk kan ontmoeten, om ze te bedanken. Ik kom dan ook graag met wat lekkers bij de verschillende instellingen langs, zodra dat weer kan. En help dan graag mee met een activiteit. Daarbij moet ik wel eerlijk zeggen dat ik lang niet zo mooi en goed kan knutselen, als de mensen die hebben meegeholpen aan de wensboom. Want ik zie hier echt geweldige kunstwerken voorbij komen! Maar misschien kan ik helpen met het inschenken van koffie of het opruimen van alle knutselspullen. En anders kom ik gewoon langs voor een gezellig praatje!”

De wensboom op het Marktplein in Hengelo is vrijdag 11 december jl. officieel geopend door het ontsteken van de lampjes door Burgemeester Sander Schelberg en René, cliënt van de JP van den Bent stichting. De metershoge kerstboom is prachtig versierd door de cliënten van Humanitas Onder Dak, InteraktContour, Ambiq, Aveleijn AtelierZ, Aveleijn De Bussenkamp,  JP van den Bent stichting en de Green Room. Na de druk op de ‘lichtknop’ stopten de burgemeester en René de eerste wensen in de wensbox bij de boom. Vanuit het initiatief van Rabobank Centraal Twente en WISH3 worden in samenwerking met Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), de komende periode wensen vervuld voor de inwoners van de gemeente Hengelo.

Wensen indienen

Vanaf vandaag kan iedereen Hengelo een wens indienen in de wensbox of via deze link. De ingekomen wensen worden geselecteerd en beoordeeld door Rabobank Centraal Twente, SCH en WISH3. Na beoordeling worden de mooiste wensen vervuld.